Man of the dark

Peli päiväkirja

Sessio 1.

Peli 1. 

5.6.2017

  • Janshai Caeronvar
  • Anri Frümholz
  • Gregward Bluesteam

7(Seeul), Gadriel , 1541

Anri matkusti kohti määränpäätään Vukania, aikomuksenaan selvittää etsimänsä miehen olinpaikka. Hän oli taivaltanut hyvän matkaa, mutta intohimo tavoitteeseensa eivät sallineet naisen levätä. Isänsä varastosta nappaama miekka oli kuiskinut Anrille outoja koko matkan, vaikka nainen lähinnä kuvitteli kuvitelleensa koko homman ja tulleensa hulluksi kaikesta lämmöstä ja liian vähästä juomisesta. 

 

Vukanin porteilla nainen katseli ympärilleen, yrittäen keksiä kuinka saavuttaisi perhetuttunsa Mat Flintin. Mistä olisi syytä aloittaa etsiä raaka-aineiden myyjää? Ihmisvirta kuljetti naista syvemmälle kaupunkiin, suoraan torille. Mikä olisikaan oivempi paikka tutkia ja tutustua kaupunkiin kuin tori ja ihmiset? Nopean kierroksen päätteeksi Anri havaitsi torilla muutaman oudon asian, joista yksi muiden muassa oli outoja rojuja ja purnukoita myyvä ukko, upeine hepeneineen. 

 

“Hei, Mitä sinulla on täällä myynnissä?” Anri ajatteli testata miestä, kenties tällä olisi jopa jotain ostettavaa… vaikka tavarat näyttivät erittäin epäilyttäviltä. 

“Se riippuu siitä, mitä neiti on etsimässä?” Kojun toisella puolella oleva mies väläytti komeaa hymyään, ilmiselvästi kolikoiden kajo silmissään. 

Rupattelun ohessa selvisi nopeasti, ettei miehellä ollut mitään sellaista myynnissä, joka olisi herättänyt Anrin kiinnostus nystyrät millään tavalla. Myyjän ilmaistessa myyvänsä mm. harvinaisia asioita ja eritteitä tiesi nainen että olisi vain parasta jatkaa matkaa. Ennen lähtöään, hän kuitenkin kysyi mieheltä, josko tämä myyjänä tietäisi jotain hänen etsimästään miehestä. Myyjä osasi kertoa Mat Flintin pitäneen kojua kyseisen myyjän vieressä muutama päivä sitten, mutta häntä ei ollut sen koommin näkynyt. Asian vahvisti kojun vieressä ollut rajoitettu alue, joka oli selkeästi tarkoitettu toiselle myyntikojulle. Anri kiitti myyjää tiedosta ja päätti jatkaa tutkimuksiaan. 

 

Mat Flintin etsinnän tuloksena Anri löysi itsensä lopulta killan tiloista yhdessä valkoisen kissanaisen, haltian sekä aikaisemmin mainitun mairittelevasti hymyilevän myyjän kanssa. Näytti siltä, että sekä hän että haltia etsivät molemmat herra Flintiä, kumpikin omista syistään. Samalla hymyhurmuri myyjä oli jäänyt verekseltään kiinni myydessään tuotteitaan ilman lupaa, ja oli siitä saamassa tuomiota kyseisen kissanaisen tiloissa. 

 

Asioiden syvällisen pohdinnan kuitenkin keskeytti Vukanin hälytyskellojen kajahdus, joka nostatti välittömästi pientä häiriötä ja paniikkia kaupunkiin. Hymyhurmuri katosi vähin äänin paikalta, mutta saman miehen etsinnän yhdistäminä sekä Anri että Janshai Cearonvariksi esittäytynyt haltia mies päättivät löyttäytyä yhteen löytääkseen kadonneen myyjän sekä tuttavan. Poistuessaan killan tiloista Janshai kyseli kaupunkilaisilta hälytyskellojen soiton syytä. Kaupunkilainen osasi vastata haltiamiehen kysymykseen vain hatarasti, ilmeisesti jotain pakolaisia oli saapunut toisesta kaupungista ja matkalla oli sattunut jotain? Kuka tietää. 

 

Päästyään pois torilta sekä puolihaltia että haltia ottivat suunnakseen kirkon kylän, sen alueen missä Mat Flintin sanottiin asuvan. Parivaljakon tarkoituksena oli tutustua herra Flintin asumukseen, tavaroihin sekä naapureihin saadakseen tietoa siitä, mihin herra Flint olisi voinut mennä. Naapurien vihjeiden mukaan, herra Flint oli lähtenyt kiireessä noin neljä päivää sitten, kukaan ei osannut sanoa minne. Tämän tarinan vahvisti myös tyhjästä ilmestynyt, vaaleahiuksinen nuorimies, joka tarjosi kernaasti apujaan ja tietojaan tilanteessa. Jopa niin kernaasti, että sekä Anri että Jangshai eivät voineet olla tuntematta sitä pientä taka-ajatuksen katkua mielessään. Vaaleatukkainen mies esitteli itsensä nimellä gregward bluesteam ja pyysi saada liittyä kerhoon. Ilmeisesti hänelläkin oli jotain tekemistä Flintin kanssa? Päästyään sisään herra Flintin asumukseen ovelasti, kenties hieman epälailisin keinoin, sankarimme tutuistuivat taloon. Miehen asumus oli siistissä kunnossa, joten hän tuskin oli paennut mitään.. Mutta minne herra Flintillä olisi voinut olla niin kiire? 

 

Kirjeet herra Flintin toimistolla antoivat kuitenkin jotain vihiä, mitä oli tapahtunut. Mat Flint oli aikonut lähettää kirjeen kaupunkiin nimeltä Mejsa…. muttei ollut ehtinyt lähettää kirjettä. 

 

Koluttuaan asumuksen läpikotaisin, edellä mainitut ainoina vihjeinään kadonneesta myyjästä sankarimme päättivät jättää talon ja siirtyä pois kaupungista. Aino konkreettinen vihje oli se, että Mat Flint oli lähtenyt kiireessä ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä määränpäänään kaupunki nimeltä Mejsa. 

 

Suunnitelmiin tuli kuitenkin pian mutkia, sillä sankareidemme poistuessa Vukanin turvallisten muurien suojista hälytyskellot soivat jälleen. Tällä kertaa taistelijat olivat keskellä tapahtumia ja todistivat sitä, kuinka naiset, lapset ja vanhukset juoksivat henkensä edestä kohti Vukanin muureja, perässään joukko naamioituneita maantierosvoja. Janshain kokiessa tarvetta antaa asian olla, Anri ei pystynyt jättämään asiaa sikseen nähdessään yhden maantierosvon viiltävän vanhempaa naista armottomasti sapelilla. Anri veti miekan esiin ja sen enempiä asiaa edes ajattelematta, päätti pysäyttää nuo saastaiset pulunnussijat niille sijoilleen. Seuraan vastikään liittynyt herra bluesteam yllätti taisteluntahtoisella asenteellaan, joka toisaalta oli välttämättömyyden lopputulos. Jangshai päätti tukea uusia taistelutovereitaan vaikka asian välttämisajatukset olivatkin aluksi tuntuneet oivalliselta ratkaisulta inhaan tilanteeseen. 

 

Pitkän taistelun päätteeksi sankarimme saivat siviilit pelastettua ja maantierosvot (ne jotka jäivät eloon) pakenivat häntä koipien välissä pusikoihin. Vukanin vartijat kiittelivät sankareita avusta ja osasivat samalla myös varoittaa heitä heidän tulevalle matkalleen. 

 

“Mejsa on tällä hetkellä hyökkäyksen alaisena.. “ Vartija kertoi surullisena.

“…Epäkuolleiden hyökkäyksen.”

 

Tämän tiedon nojalla sankarimme arvioivat mahdollisia vaihtoehtojaan sekä mahdollisuuksiaan selvitä kyseisen ongelman edessä. Mutten kuten kuka tahansa epäitsekkäin tai ehkä vähän itsekäin motiivein varustettu olento, myös sankarimme päättivät ottaa riskin ja lähteä kohti Mejsaa selvittämään missä kadonnut herra Flint on… sekä muutama muu muuttuja. 

 

Peli 1. loppu

Comments

seliathas

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.